Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 30 mai 2017

Publicat: marți, 30 Mai 2017 , ora 16.02

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • "Maria by Callas: în Her Own Words" este titlul proiectului gândit de Tom Volf - regizor de film și teatru, fotograf de modă, producător de emisiuni radio și apreciat publicist - pentru a onora memoria La Divinei Maria Callas; un proiect ce constă într-o carte - "Maria by Callas"- lansată ieri (29 mai), la Paris, de Editura Assouline, un film documentar - ce va fi prezentat publicului larg în septembrie, o Colecție de înregistrări live - absolut inedite, obținute de la diverși fani ai marii soprane și 8 filmulețe cu Callas cântând pe scenă rolul Cio Cio San. Toate, realizate în acest an sub semnătura lui Tom Volf, cu prilejul comemorării a 4 decenii de la tragica și prematura dispariție a legendarei Maria Callas.

  • În timp ce, "Maria Callas - remastered" - este titlul Colecției de 42 CD-uri conținând 20 de integrale live remasterizate și 5 recitaluri complete, pe care Casa de discuri WARNER Classics le va lansa, cu prilejul aceleiași comemorări. Printre ele, un "Parsifal" în limba italiană și un "Macbeth" cântat de Callas la 29 de ani, precum și legendara sa "La Traviata" din 1958, de la Lisabona.

  • Dmitri Hvorostovski, spitalizat la Moscova, după Concertul de sâmbătă (27 mai) de la Sankt Petersburg, susținut împreună cu soprana bulgară Sonya Yoncheva și tenorul argentinian, Marcelo Alvarez. Știrea a apărut în presa rusă, fără amănunte, tocmai când lumea teatrului liric spera că renumitul bariton rus învinsese boala (tumoră craniană malignă, inoperabilă).

  • Sugestie discografică: "Sacred Duets", albumul lansat la începutul anului de Casa de discuri SONY, înregistrat de soprana spaniolă Nuria Rial, contratenorul german (născut la Arad!) Valer Barna Sabadus și Orchestra de Cameră din Basel; "Sacred Duets", prezentând unul dintre cele mai inedite conținuturi muzicale și una dintre cele mai...elegante abordări ale repertoriului baroc.