Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 16 mai 2017

Publicat: marți, 16 Mai 2017 , ora 15.30

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Spectacol-eveniment transmis VIDEO în direct de cinematografe din întreaga lume de la Teatrul "Metropolitan" din New York: ultima "Mareșală" ("Cavalerul Rozelor" de Richard Strauss) pentru Diva americană Renee Fleming, sâmbăta trecută, după 22 de ani de la debutul său în acest rol.

  • Nu e loc de "Norma" în vastul repertoriu al Annei Netrebko! Declarații tranșante cu privire la această hotărâre, au fost făcute publice odată cu interviul acordat de marea soprană rusă cotidianului londonez The Times , săptămâna trecută. Netrebko se afla la Londra pentru Opera Awards 2017, desemnată fiind Cântăreața Anului.

  • Mâine seară, admirabila noastră interpretă a repertoriului belcantistic, Elena Moșuc, reia rolul titular din opera "Maria Stuarda" (Donizetti) pe scena Teatrului "Carlo Felice" din Genova, iar minunatul bariton George Petean se află la Semper Oper din Dresda pentru o serie de 3 spectacole cu rolul Iago din opera "Otello" (Verdi).

  • "Nuntă de aur" pentru Placido Domingo și Wiener Staatsoper, la care suntem invitați toți! Nu ratați așadar vineri, 19 mai, de la ora 20.00 Seara de operă, care va transmite în direct spectacolul prin care Opera vieneză va sărbători 50 de ani de legătură fericită cu formidabilul artist, Placido Domingo!