Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Pianistul Daniel Petrica Ciobanu a câstigat Premiul al II-lea la Concursul Arthur Rubinstein

Publicat: vineri, 12 Mai 2017 , ora 0.00

Pianistul Daniel Petrică Ciobanu din România a câștigat Premiul al II-lea și Premiul publicului la Concursul Internațional de Pian "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv, unul dintre cele mai importante la nivel internațional.
În finala concursului, competitorii au avut trei probe: muzică de cameră, interpretarea unui concert clasic și interpretarea unuia dintre marile concerte pentru pian și orchestră. Daniel Petrică Ciobanu a evoluat ieri, 11 mai 2017, ultimul în concurs și a interpretat Concertul nr. 3 de Serghei Prokofiev. Evoluția lui Daniel Ciobanu din cadrul competiției poate fi urmărită aici

Premiul I a fost obținut de Szymon Nehring din Polonia, iar pe locul al III-lea s-a clasat Sara Daneshpour din Statele Unite ale Americii.

Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția și se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, el a câștigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; și tot premiul I la competiția Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.