Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Daniel Petrică Ciobanu, în finala concursului 'Arthur Rubinstein' de la Tel Aviv

Publicat: joi, 11 Mai 2017 , ora 0.00
Pianistul Daniel Petrică Ciobanu din România este unul dintre cei 6 finaliști ai Concursului de Pian "Arthur Rubinstein" de la Tel Aviv, unul dintre cele mai importante la nivel internațional.
În finala concursului, competitorii au trei probe: muzică de cameră, interpretarea unui concert clasic și interpretarea unuia dintre marile concerte pentru pian și orchestră.
Daniel Petrică Ciobanu va evolua în ultima probă astăzi, 11 mai 2017, de la ora 21.20, și va interpreta Concertul nr. 3 de Serghei Prokofiev.
Competiția poate fi urmărită live video pe contul de facebook al competiției.
Rezultatele concursului vor fi anunțate în această seară, după evoluția lui Daniel Petrică Ciobanu, care este ultimul în concurs.
Daniel Petrică Ciobanu, născut în anul 1991 la Piatra Neamț, a studiat la Conservatorul Regal din Scoția și se specializează în prezent la Universitatea de Arte din Berlin. Recent, Daniel Petrică Ciobanu a câștigat Premiul I la ediția a V-a a Concursului Internațional de Pian de la Rio de Janeiro; și tot premiul I la competiția Unisa de la Pretoria, în Africa de Sud.