Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 9 mai 2017

Publicat: marți, 9 Mai 2017 , ora 15.40

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • La numai câteva zile după Reuniunea Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris - unde a fost apreciată pentru întreaga sa contribuție la perpetuarea minunatelor tradiții ale Artei Cântului și la destinul noilor generații de artiști lirici - marea soprană Mariana Nicolesco se va adresa în această săptămână tinerelor talente dar și maeștrilor de canto chinezi, de la Catedra prestigioasei Universități din Shenzen (China).

  • Revista londoneză Opera Magazine a făcut publică lista câștigătorilor Opera Awards 2017 desemnându-i: Cântăreața, respectiv Cântărețul Anului, pe soprana rusă Anna Netrebko și tenorul american Lauwrence Brownlee. Dirijorul anului este maestrul elvețian, Philippe Jordan, iar Premiul Cititorilor Opera Magazine a revenit tenorului peruan Juan Diego Florez.

  • Prezență surpriză, duminică seară, pe scena Galei - 50 prin care Teatrul "Metropolitan" din New York a aniversat o jumătate de secol în sediul din Lincoln Center. În aplauzele și ovațiile publicului, faimosul bariton rus Dmitri Hvorostovski - greu încercat de viață în ultimul timp - a interpretat celebra arie "Cortigiani, vil razza dannata" din opera "Rigoletto".