Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Lang Lang trece de la Sony Classical la Deutsche Grammophon

Publicat: joi, 9 Februarie 2017 , ora 16.49

Pianistul de origine chineză Lang Lang, unul dintre starurile muzicii clasice actuale, s-a reîntors la Deutche Grammophon, casă cu care a colaborat până în 2010, când a optat pentru Sony Classical. Anunțul a fost făcut ieri, 8 februarie 2017, la Santa Monica, de conducerea Grupului Universal, liderul mondial în materie de producție muzicală.

Artist de imens succes, Lang Lang a vândut milioane de albume discografice în întreaga lume dominând topurile de muzică clasică și reușind să se impună ca un muzician recunoscut și dincolo de zona clasică. În 2007 el a devenit primul interpret chinez nominalizat la premiile Grammy. A putut fi urmărit de miliarde de spectatori atunci când a evoluat în cadrul ceremoniilor de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing și a Cupei Mondiale de Fotbal de la Rio de Janeiro.

Lang Lang a spus, despre noua înțelegere, că „deschiderea și pasiunea pentru inovație” sunt calitățile echipei cu care va colabora care l-au convins. „Acesta este exact spiritul de care e nevoie pentru a promova muzica clasică în secolul XXI.” – a mai comentat Lang Lang.

Ștefan Costache