Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 31 ianuarie 2017

Publicat: marți, 31 Ianuarie 2017 , ora 9.42

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Angela Gheorghiu celebrează 25 de ani de carieră și cel de-al 150-lea spectacol la Opera Regală Covent Garden din Londra. Cu ce rol? Adriana Lecouvreur (Cilea), unul dintre cele mai dificile roluri veriste (de susținut scenic) din repertoriul de soprană.

  • Anna Netrebko atacă - la rândul ei - repertoriul verist. Ea va fi Maddalena de Coigny din spectacolul cu care Teatro alla Scala din Milano își va deschide viitoarea stagiune, «Andrea Chenier» de Umberto Giordano.

  • Jonas Kaufmann și-a prelungit sejurul parizian după ultima lui reprezentație cu Lohengrin de la Opera Bastille, pentru a se alătura invitaților celebrei emisiuni «Victoires de la Musique Classique»: Marie Nicole Lemieux, Philippe Jaroussky, Julien Behr și Sonya Yoncheva.

  • Au început înscrierile pentru ediția 2017 a prestigiosului Concurs de Canto «Belvedere». Etapa finală va avea loc în perioada 3-6 iulie, la Moscova, iar juriul este format din directorii celor mai importante teatre lirice din lume.