Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 24 ianuarie 2017

Publicat: marți, 24 Ianuarie 2017 , ora 10.31

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Back in business pentru Jonas Kaufmann (47 de ani). După 4 luni de retragere forțată și repetate încercări de a-și relua agenda artistică, apreciatul tenor bavarez a revenit în plină formă cu partitura eroului wagnerian Lohengrin la Opera "Bastille" din Paris.

  • Stagiunea 2017-2018 se va deschide la Opera Națională din Paris cu un adevărat blockbuster: versiunea franceză a operei "Don Carlos" de G. Verdi cu ... "cei mai mari 5 cântăreți ai momentului: Jonas Kaufmann, Sonya Yoncheva, Ludovic Tezier, Elina Garanca și Ildar Abdrazakov" - a declarat Directorul General al Operei pariziene, Stephane Lissner.

  • Renee Fleming la ora lansării unui nou album discografic. Titlul albumului înregistrat de celebra soprană americană (57 de ani) în studiourile DECCA este "Distant Light" și la realizarea lui și-a dat concursul Orchestra Filarmonicii din Stockholm condusă de dirijorul finlandez Sakari Oramo.