Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Londra - din ce în ce mai aproape de o nouă mare sală de concerte

Publicat: miercuri, 18 Ianuarie 2017 , ora 17.32

Orchestra Simfonică din Londra și-a făcut cunoscute primele repere ale viitoarei stagiuni 2017-2018 – cea dintâi avându-l în postura de director artistic pe dirijorul Sir Simon Rattle. Astfel, stagiunea se va deschide în septembrie cu o serie de evenimente derulată pe durata a 10 zile care să marcheze acest nou început, serie ce propune și o „Simfonie tăcută”, ce va fi oferită live celor din public purtând căști, la Barbican’s Sculpture Court. Seria va culmina cu un program integral Igor Stravinski (incluzând „Pasărea de foc” și „Petrușca”) – ce va fi transmis în direct pe site-ul ClasssicFM.com dar și pe contul de pe youtube al orchestrei.

Iar săptămâna trecută s-a anunțat că Primăria Londrei va pune la dispoziție o sumă de până la 2,5 milioane de lire sterline pentru întocmirea documentației care să determine construirea unui nou Centru al Muzicii în capitala Marii Britanii – o mare sală de concerte ce are în persoana lui Sir Simon Rattle cel mai cunoscut ambasador. Muzicianul a comentat: „Există de multă vreme necesitatea unei noi mari săli de concerte la Londra. Pentru ca orchestra să se dezvolte, să crească și, de asemenea, pentru ca pur și simplu să poată fi abordat un amplu spectru repertorial, așa cum în momentul de față nu e posibil, ar fi într-adevăr necesar să avem un spațiu care să permită altceva – o sală de concerte pentru secolul XXI.”

Orchestra Simfonică din Londra are în vedere și cultivarea spectatorilor tineri la evenimentele ei – așa că cei sub 18 ani vor beneficia de bilete de doar 5 lire la concertele ce vor avea loc la Barbican Hall. 

Ștefan Costache