Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Renée Fleming - ultimul spectacol?

Publicat: miercuri, 14 Decembrie 2016 , ora 16.38

Celebra soprană americană Renée Fleming se pregătește pentru o nouă producție a creației lirice „Cavalerul rozelor” de Richard Strauss, în regia lui Robert Carsen, ce va avea premiera în 13 aprilie anul viitor, despre care confirmă că va fi ultima sa serie de reprezentații pe scena de la Met. Totuși, din comentariile făcute de artista în vârstă de 57 de ani pentru Financial Times reiese că subiectul nu ar fi definitiv închis:  „Da, după Cavalerul rozelor, asta e tot, doar dacă nu cumva va apărea vreun nou rol care să se potrivească celei care sunt acum. Îmi amintesc că am fost prezentă la spectacolul de adio dedicat sopranei Elisabeth Söderström, care a fost de asemenea unul cu Cavalerul rozelor, la care am plâns la fel ca toți ceilalți. Apoi, câțiva ani mai târziu, ea a revenit. Așa că asta e ceva ce am învățat de la colegii mei - niciodată să nu spui <<niciodată>>!”

Fleming menționează că dacă va putea găsi rolul potrivit pentru a mai reveni, va fi mai mult decât deschisă să abordeze ceva nou. Renée Fleming repetă, în momentul de față, tot pentru „Cavalerul rozelor” și tot în regia lui Robert Carsen, pe scena Operei Regale din Londra – premiera urmând să aibă loc pe 17 decembrie.

Stagiunea trecută, artista a sărbătorit 25 de ani de la debutul său la Metropolitan, un dineu special fiind oferit cu acel prilej. Renée Fleming s-a impus ca o memorabilă interpretă a muzicii lui Richard Strauss, fiind asociată în mod special rolului „Mareșala” din „Cavalerul Rozelor”. Înregistrarea realizată în Festivalul de la Baden Baden cu acest titlu, având-o în distribuție, a fost lansată de casa Decca atât pe CD, cât și pe DVD.

text-align: justify;">

Ștefan Costache