Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Duelul Viorilor, un proiect Radio România, în Statele Unite ale Americii cu prilejul Zilei Naționale

Publicat: joi, 1 Decembrie 2016 , ora 0.00
După șase ediții de mare succes pe scenele din România și Europa, Turneul “Duelul Viorilor Stradivarius versus Guarneri” - un proiect Radio România - va fi prezentat în două prestigioase săli de concert: la Carnegie Hall (Weill Recital Hall) din New York, în 2 decembrie, de la ora 20:00, și la Kennedy Center for the Performing Arts (Family Theater) din Washington, DC, în 5 decembrie, de la ora 18:00. Evenimentele, care au loc cu prilejul Zilei Naționale a României, sunt organizate de către Institutul Cultural Român de la New York, în parteneriat cu RA-Entertainment și Ambasada României în Statele Unite ale Americii.

Violoniștii Liviu Prunaru, Gabriel Croitoru și pianistul Horia Mihail vor cânta pentru prima dată împreună pe aceste mari scene. Au ales să interpreteze cele mai aplaudate piese din istoria turneului, semnate Pablo de Sarasate, Dmitri Shostakovich, Bedrich Smetana, Henryk Wieniawski, Astor Piazzolla, Grigoraș Dinicu.

“Mă bucură faptul că acest Duel al Viorilor a devenit, practic, un brand național și nu numai. Cred că publicul a venit atras de numele sonore ale instrumentelor, dar mai ales pentru cei care cântă pe ele. M-am bucurat de muzică și de aplauze și aștept și eu cu nerăbdare recitalurile de la Carnegie Hall și de la Kennedy Center, care vin ca o încununare a acestui turneu care a reunit cu succes cele mai frumoase și apreciate momente din edițiile anterioare’’, a declarat Gabriel Croitoru la finalul periplului național de anul acesta.