Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Gala de decernare a Premiilor Gramophone 2016

Publicat: luni, 19 Septembrie 2016 , ora 0.00

Joi, 15 septembrie 2016, a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Gramophone. Considerate printre cele mai importante distincții ale lumii în domeniul discografic, acestea au fost acordate pentru 12 categorii. Printre artiștii premiați se numără ansamblul Les Arts Florissants, Cvartetul Heath și pianistul Igor Levit. Cea mai bună înregistrare simfonică a fost considerată cea a Orchestrei Simfonice din Boston, ansamblu condus de Andris Nelsons în Simfonia a X-a de Dmitri Șostakovici, iar premiul pentru cel mai bun concert a mers către violonista Vilde Frang și Orchestra Simfonică Radio din Frankfurt condusă de James Gaffigan - Concertele pentru vioară de Britten și Korngold.

În cadrul ceremoniei difuzate live pe site-ul medici.tv au fost decernate și 6 premii speciale, între care "Artistul anului", acordat pianistului Daniil Trifonov, un premiu de excelență pentru întreaga activitate artistică care i-a revenit mezzo-sopranei Christa Ludwig și un premiu pentru "Tânărul artist al anului" - baritonul Benjamin Appl.

Lista completă a câștigătorilor poate fi consultată pe site-ul publicației, iar întreaga ceremonie poate fi urmărită on-line, din arhiva site-ului medici.tv