Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Orchestra Română de Tineret la Varna Summer Fest

Publicat: joi, 30 Iunie 2016 , ora 10.35

Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal, își deschide seria turneelor internaționale din această vară cu un concert pe care îl va susține la Varna Summer Fest  luni, 4 iulie 2016, de la ora 19:00, la Centrul de Festivaluri și Congrese din Varna. Festivalul Varna Summer Fest este cel mai vechi festival muzical din Bulgaria și unul dintre evenimentele cu cea mai lungă tradiție din Europa, dedicate muzicii clasice.

Solistsul Orchestrei Române de Tineret va fi tânărul violoncelist Ștefan Cazacu. El va interpreta Variațiuni op. 33 pe o temă rococo pentru violoncel și orchestră de Piotr Ilici Ceaikovski iar programul va mai cuprinde Simfonia nr.1 op.25 în Re major "Clasica" de Serghei Prokofiev și Simfonia nr.4 op.90 în La major "Italiana" de Felix Mendelssohn. Concertul susținut de Orchestra Română de Tineret poate fi urmărit în direct la Radio România Muzical atât on-air, cât și pe site-ul postului nostru.

Programul va fi reluat la București, pe scena Ateneului Român, în seara de 13 iulie, de la ora 19:00, în deschiderea Festivalului Vara magică.