Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Orchestra 'Mozart' din Bologna revine în atenția publicului

Publicat: miercuri, 8 Iunie 2016 , ora 17.02

 Se anunță revenirea în atenția publicului a Orchestrei "Mozart" din Bologna, ansamblul înființat de regretatul dirijor Claudio Abbado în 2004, care va concerta din nou, în 6 ianuarie 2017, după 3 ani de tăcere și stingerea din viață a celebrului artist italian, în 20 ianuarie 2014.
 Auditorium-ul Manzoni va fi locul acestui nou început, iar bagheta dirijorală îi va reveni maestrului olandez Bernard Haitink, pe care chiar Claudio Abbado, grav bolnav, l-a desemat să-l înlocuiască în seara zilei de 2 decembrie 2013, când a avut loc ultimul concert italian al Orchestrei "Mozart".
 Solista concertului de revenire va fi violonista germană Isabelle Faust, printre cei mai solicitați artiști să colaboreze, în timp, cu Orchestra din Bologna. Evenimentul din ianuarie, anul viitor, va fi urmat de alte 8 replici în cadrul seriei "Lugano Arte e Cutura". Programul va cuprinde uvertura "Egmont" și Concertul op. 61 în Re major de Beethoven și Simfonia a III-a "Renana" de Robert Schumann, una dintre ultimele lucrări ce au marcat legătura lui Claudio Abbado cu Orchestra sa "Mozart".

Ștefan Costache