Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Patru tineri muzicieni români au fost selectați în European Music Campus Orchestra 2016

Publicat: joi, 19 Mai 2016 , ora 15.40

Patru tineri muzicieni români - violonista Antonia Mihalca, violistele Ada Torge și Valentina Panca și cornistul Andrei  Aiordăchioei au fost selectați în European Music Campus Orchestra 2016 - un proiect al Festivalului de la Grafenegg, Austria, și al Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție. De asemenea, în urma preselecțiilor organizate în luna mai, alți patru au fost păstrati ca rezerve - violonistele Theodora Ciurezu și Mirona Matlinsche și flautistele Zsuzsa  Domahidi și Raluca Mihaela Tihon.

Cei selectați să facă parte din European Music Campus Orchestra vor avea ocazia să participe la European Music Campus de la Grafenegg, între 23 iulie și 7/8 august 2016, unde vor repeta alături de Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO), vor studia împreună cu muzicieni și profesori de prestigiu, vor cânta alături de alți tineri talentați în cadrul European Music Orchestra 2016, vor putea asista la concertele de vară de la Grafenegg și ale EUYO și vor lua parte la activități de socializare ce includ și o vizită ghidată la Viena.

European Music Campus este un centru pentru tinerii muzicieni talentați din Europa. Campusul este creat în jurul rezidenței Orchestrei de Tineret a Uniunii Europene (EUYO) la Grafenegg și funcționează pe perioada concertelor de vară și a Festivalului de la Grafenegg.

Membrii European Music Campus Orchestra (EMCO) vor repeta la Grafenegg sub îndrumarea tutorilor EUYO, inclusiv a Directorului de repetiții EUYO, Peter Stark, și a foștilor membri ai orchestrei, și vor pregăti un concert ce va avea loc în data de 6 august 2016 la Grafenegg.