Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Soprana Tamara Wilson - Premiul 'Richard Tucker' pe 2016

Publicat: joi, 7 Aprilie 2016 , ora 16.53

 Fundația Muzicală "Richard Tucker" a anunțat numele câștigătoarei Premiului "Richard Tucker" pe anul 2016 - una dintre distincțiile prestigioase ale lumii operei. Are, de acum, cu 50 000 de dolari în plus soprana americană Tamara Wilson, aclamată, în ultima perioadă, ca interpretă de roluri verdiene.
 Decernat anual, premiul revine cântăreților americani "aflați în pragul unei cariere internaționale de anvengură", câștigătorii fiind selectați din rândul soliștilor profesioniști de operă. Între cei care s-au bucurat de premiu, până acum: Renée Fleming, Dolora Zajick, Deborah Voigt, Matthew Polenzani, Christine Goerke, Stephanie Blythe, Joyce DiDonato, David Daniels, Angela Meade, Michael Fabiano, Jamie Barton și Lawrence Brownlee. În afara beneficiilor financiare, câștigătorul are ocazia de a evolua în concertul anual de gală al Fundației, alături de foști laureați și de celebrități ale lumii teatrului liric.
"Sunt absolut copleșită și incredibil de onorată să primesc Premiul Richard Tucker." - a comentat Tamara Wilson, cea care a debutat pe scena de la "Metropolitan" în 2014, când a adus la viață un personaj "Aida" foarte bine primit. Recent, a fost nominalizată în cadrul Premiilor "Olivier" , ca "Leonora" în "Forța destinului" de Giuseppe Verdi, producție a Operei Naționale Engleze.

">

Ștefan Costache