Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Integrala cu'Aida', sub bagheta lui Antonio Pappano - marea câștigătoare BBC Music Magazine Awards

Publicat: miercuri, 6 Aprilie 2016 , ora 16.49

 Au fost anunțați ieri, 5 aprilie 2016, la Londra, câștigătorii premiilor BBC Music Magazine pe anul 2016 - cea de-a 11-a ediție și-a decis rezultatele prin votul publicului, care s-a făcut între 8 ianuarie și 19 februarie.
 "Înregistarea anului" este cea a operei "Aida" de Giuseppe Verdi realizată la Roma, sub bagheta lui Antonio Pappano - cu o distribuție care a entuziasmat, reunindu-i pe soprana Anja Harteros și pe tenorul Jonas Kaufmann; chiar într-o perioadă când părea că imprimările de studio cu ansambluri ample sunt deja istorie. Au participat Orchestra și Corul Academiei Santa Cecilia din Roma. Distincția i-a fost înmânată baritonului Ludovic Tézier, care a adus la viață rolul " Amonasro".
 Premiul destinat realizărilor orchestrale i-a revenit dirijorului finlandez Sakari Oramo (nominalizat de două ori la acestă categorie) pentru Simfoniile I și a III-a de Carl Nielsen înregistrate în compania Filarmonicii Regale din Stockholm.
 Premiul secțiunii "Concert instrumental" a ajuns la violonista Rachel Podger pentru ciclul " L'estro armonico", o capodoperă a lui Antonio Vivaldi.
 La categoria corală s-au impus cei 18 membri ai ansamblului "Tenebrae", recompensați pentru pagini de Brahms și Bruckner.
 Iar David Watkin a primit de la Sir Neville Marriner premiul BBC Music Magazine pentru cea mai bună realizare discografică instrumentală - ca autor al unui album dedicat integralei suitelor pentru violoncel solo de Johann Sebastian Bach.
 La secțiunea "Muzică de cameră" s-au impus membrii cvartetului "Pavel Haas" - pentru Cvartetele nr. 1 și 2 de Bedrich Smetana.

Ștefan Costache