Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Opera Națională Engleză recompensată cu un premiu 'Olivier'

Publicat: marți, 5 Aprilie 2016 , ora 18.05

Corul și orchestra Operei Naționale Engleze au câștigat premiul "Olivier" la categoria "Realizare remarcabilă în domeniul operei", în cadrul celei de-a 40-a ediții a festivității de decernare a premiilor "Olivier", ce a avut loc duminică, 3 aprilie 2016, Opera Regală din Londra. Opera Națională Engleză s-a impus, astfel, în fața dirijorului Antonio Pappano, a mezzo-sopranei Felicity Palmer și a sopranei Tamara Wilson; totul - în contextul în care Instituția a renunțat, recent, la decizia ca membrii corului să intre în grevă ca protest față de reducerea cu un sfert a salariilor și față de decizia de a se micșora cu patru numărul membrilor săi. Compania se luptă, în continuare, cu problema diminuării costurilor, după ce Arts Council a redus finanțarea cu 29 la sută.
Opera Regală "Covent Garden" a câștigat premiul "Olivier" la secțiunea "Cea mai bună nouă montare", pentru dipticul cu "Cavalleria rusticana" și "Paiațe".
Dame Judy Dench, în vârstă de 81 de ani, printre cei mai respectați și iubiți actori britanici, și-a adjudecat cea de-a opta distinție "Olivier", la categoria "Cea mai bună actriță într-un rol secundar", ca interpretă a personajului "Paulina" din "Poveste de iarnă" de William Shakespeare.

Ștefan Costache