Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Filarmonica din Viena - Turneu european sub bagheta lui Dudamel

Publicat: marți, 29 Martie 2016 , ora 17.00

"Carnaval romantic" ar putea fi titlul turneului european pe care Orchestra Filarmonicii din Viena îl face între 10 și 23 aprilie 2016, în compania carismaticului și tânărului dirijor venezuelean Gustavo Dudamel. Seria de concerte se deschide la Musikverein, în Viena, continuă pe 12 aprilie la Concertgebouw, Amsterdam, în 13 - la Freiburg, ajunge în 19 aprilie la Sala Bruckner din Linz și culminează cu o prezență în capitala Bavariei - pe 23 aprile, la Sala Gasteig a Filarmonicii din München.
 Va fi un program cu un accent special pe rafinament, pe imaginar și fantastic, aducând în atenție atât pagini celebre, cât și opusuri puțin cunoscute - toate, însă, într-o risipă de culoare și virtuozitate orchestrală: poemul simfonic "Insula morților" de Serghei Rahmaninov, cele 4 poeme de Max Reger după pânze ale pictorului elvețian Arnold Böcklin și suita "Tablouri dintr-o expoziție" de Mussorgski-Ravel.


În finalul turneului, Filarmonicii din Viena dirijate de Gustavo Dudamel i se va alătura pianistul chinez Lang Lang - protagonist al Concertului nr. 1 op. 23 în si bemol minor de Piotr Ilici Ceaikovski.

Ștefan Costache