Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Casele de discuri se orientează spre albumele digitale

Publicat: sâmbătă, 2 Aprilie 2016 , ora 10.41

Marile case de discuri caută soluții spre a ajunge la publicul mai tânăr, amator de produse digitale, inclusiv în ceea ce privește muzica clasică.

În 25 martie 2016, casa londoneză Decca a lansat la nivel internațional un nou album exclusiv digital, Opera Gold - 100 great tracks,  disponibil pe marile platforme de unde pot fi achiziționate albumele digitale: itunes, Google Play, 7Digital sau ascultate, în cadrul unor servicii de stream accesibile prin abonament lunar: Spotify, Deezer (accesibil și în România) și Zonga (accesibil și în România).

Albumul este alcătuit din playlistul a 6 șase CD-uri însumând peste 7 ore de muzică în care cele mai cunoscute arii de operă ale tuturor timpurilor sunt interpretate de mari cântăreți: alături de Cecilia Bartoli, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Renata Tebaldi, Juan Diego Florez, regăsim și numele sopranei Angela Gheorghiu, cu aria bijuteriilor din opera Faust de Charles Gounod.

Dincolo de calitatea indiscutabilă artistică a albumului, un alt element de atracție este și prețul: 29 lei (Google Play).

În ceea ce privește albumele apărute în format exclusiv digital, conținând muzică clasică, există și un precedent favorabil - Deutsche Grammophon's 50 classical masterworks, vândut deja în peste 40.000 exemplare în întreaga lume.