Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Antonio Pappano și English National Opera - nominalizare la Premiile Olivier

Publicat: miercuri, 2 Martie 2016 , ora 17.12

 Dirijorul Sir Antonio Pappano, membrii Orchestrei și ai Corului Operei Naționale Engleze - nominalizați pentru prestigioasele Premii Olivier, ce recompensează excelența în domeniul teatrului britanic. Știrea, fericită, vine la doar câteva zile după ce muzicienii deciseseră protestul prin grevă față de spectrul unor viitoare tăieri de salarii și disponibilizări. Categoria nominalizării: "Realizare remarcabilă în domeniul operei".
 La secțiunea "Cel mai bun spectacol de operă", câștigătoare va fi aleasă una dintre următoarele montări: "Cavalleria rusticana" și "Paiațe" - a Operei Regale "Covent Garden", "Morgen und Abend" - a aceleiași instituții - și "Forța destinului", producție English National Opera.
 La categoria "Realizare remarcabilă în domeniul operei" se mai bucură de nominalizări mezzo-soprana Felicity Palmer și soprana Tamara Wilson, tot pentru evoluții în "Forța destinului."


Premiile Olivier se acordă din 1984 în memoria marelui actor Lawrence Olivier, sunt patronate de Society of London Theater și se adresează artiștilor britanici din domeniul teatrului, artei coregrafice și operei.

Ștefan Costache