Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Chitaristul Mircea Gogoncea ia parte la Tel Aviv Guitar Week

Publicat: miercuri, 2 Martie 2016 , ora 0.00
Astăzi, 2 martie 2016, se încheie Tel Aviv Guitar Week, eveniment derulat din 26 februarie la Centrul de Muzică Felicja Blumental. Cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România este reprezentată în program de tânărul chitarist Mircea Gogoncea, care a putut fi ascultat ieri, în 1 martie, în recital, iar astăzi susține un master class, începând cu ora locală 10.00.
Născut în București, Mircea Gogoncea a început să studieze chitara la vârsta de 4 ani și de atunci a concertat în întreaga lume, fiind invitat în peste 350 de concerte live, în emisiuni radiofonice sau televizate. A obținut peste 153 de premii pentru muzică și încă 7 pentru rezultate excepționale în alte sfere ale artelor și științelor, printre acestea numărându-se: Premiul I la Competiția de Chitară Julián Arcas din Alemria, Premiul I la Competiția Solo GFA din Los Angeles și Premiul Publicului la Competiția Francisco Tárrega din Benicassim (Spania).
Primul său concert cu orchestră a fost susținut la vârsta de 13 ani, împreună cu Orchestra Națională a României. Mircea Gogoncea a cântat în 2014 în China, unde a susținut un recital solo și un concert de cameră la Sala de Concerte din Beijing și la Lyceum Theatre. A înregistrat primul album solo în martie 2014, produs la Londra de către John Taylor. A absolvit două prestigioase programe de masterat în muzică la Robert Schumann Hochschule din Düsseldorf și la Royal Academy of Music din Londra. Este laureat al Premiului Inaugural David Russell, acordat de Royal Academy of Music.