Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Julien Libeer cântă Lipatti la Bruxelles

Publicat: joi, 18 Februarie 2016 , ora 0.00
Pianistul Julien Libeer interpretază astăzi, 18 februarie 2016, o Nocturnă din creația lui Dinu Lipatti într-un recital care deschide programul Festivalului "Flagey Piano Days" de la Bruxelles. Recitalul este și prilej de lansare pentru primul CD solo al interpretului, "Lignes claires", care include, alături de Noctura lui Lipatti, Sonatina sa pentru mâna stângă, precum și lucrări de Maurice Ravel - "Valsuri nobile și sentimentale" și suita "Mormântul lui Couperin", care vor fi prezentate de asemenea în programul prezentat de Julien Libeer în Festivalul de la Bruxelles.
În primul număr din anul 2016 al celebrei publicații franceze Diapason, compact-discul semnat de pianistul belgian Julien Libeer a primit cinci stele.
"Lipatti a rămas și va rămâne tot timpul una dintre referințele mele principale în termenii a ceea ce cred eu că trebuie să reprezinte un muzician veritabil, o personalitate complexă, un om bun și un muzician excelent", spunea Julien Libeer într-un interviu acordat lui Alexandru Mija pentru Radio România Muzical.
Julien Libeer s-a născut la Bruxelles în 1987 și a studiat pianul cu mari interpreți precum Daniel Blumenthal, Dmitry Bashkirov, Alfred Brendel și Maria Joao Pires, celebra pianistă care a avut o influență decisivă asupra carierei tânărului pianist. În anul 2008, Julien Libeer a obținut premiul Juventus pentru cel mai bun tânăr solist european iar în 2010 a fost desemnat cel mai bun muzician din Belgia.