Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Sebastian Androne - câștigătorul concursului de compoziție de la Marsilia

Publicat: luni, 8 Februarie 2016 , ora 0.00
Sebastian Androne este câștigătorul concursului de compoziție de la Marsilia din cadrul workshop-ului Tenso, rețeaua europeană a Corurilor de cameră profesioniste, dedicat tinerilor muzicieni. Competiția s-a desfășurat în două etape, prima fiind programată în mai 2015. A urmat un al doilea workshop, admiși în finală alături de Sebastian Androne fiind Sofia Borges din Portugalia și Léo Collin din Franța.
"Lucent Relics" este titlul lucrării care a obținut premiul I, semnată de Sebastian Androne, compozitor care acum are sarcina de a scrie o nouă piesă ce urmează a fi interpretată în stagiunea 2016-2017 de către ansamblurile din rețeaua Tenso.
Sebastian Androne - câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2014 - Secțiunea Compoziție - Muzică Simfonică cu lucrarea Tektonum, motto: Every act of creation is first of all an act of destruction - a absolvit cursurile de Licență la secția Compoziție Muzicală Clasică, clasa prof. Dan Dediu, în cadrul Facultății de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală a Universității de Muzică din București, cât și cursurile de Masterat ale secției Stil și Limbaj Compozițional la clasa prof. Dan Dediu, din cadrul aceleiași instituții, iar în anul 2013 a studiat în cadrul unei burse Erasmus la Conservatorul din Birmingham, clasa prof. Joe Cutler, Howard Skempton și Ed Bennett.