Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Dirijorul Vlad Conta - o nouă apariție la Opera din Hamburg

Publicat: marți, 1 Decembrie 2015 , ora 0.00
Vlad Conta dirijează astăzi, 1 decembrie 2015, o nouă reprezentație cu spectacolul "Carmen" de Georges Bizet la Opera de Stat din Hamburg. În regia semnată de Jens-Daniel Herzog, pe scenă vor urca Varduhi Abrahamyan, Dmytro Popov, Vitaliy Bilyy și Liana Aleksanyan, printre alții.

Vlad Conta a studiat pianul și dirijatul la Geneva, Siena și Salzburg Între anii 1983 și 1985 a fost maestru corepetitor la Opera din Monte Carlo și la Grand Théâtre din Geneva, iar între 1985 și 1989 șef de orchestră la Teatrul Municipal din Biel-Bienne (Elveția). Între 1989-1993, Vlad Conta a fost prim-dirijor invitat la Teatro Regio di Torino, Italia, iar între 1989 și 1997 a deținut poziția de director muzical la Regina Symphony Orchestra din Canada. Vlad Conta este dirijor al Operei Naționale București din 2001 și a fost invitat de să conducă orchestre internaționale precum National Symphony Orchestra din Washington, Orchestra Philharmonia din Londra, Orchestra Națională Rusă din Moscova, Orchestre de la Suisse Romande, Orchestre de Chambre de Lausanne, Orchestra della Svizzera Italiana, pentru a da doar câteva exemple.
După spectacolul din această seară, spectacolul "Carmen" este programat la Opera din Hamburg sub conducerea lui Vlad Conta și în 8 decembrie 2015.