Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Baritonul Levente Molnár la Metropolitan Opera din New York

Publicat: luni, 23 Noiembrie 2015 , ora 0.00
În stagiunea operei Metropolitan din New York se deschide astăzi, 23 noiembrie 2015, o serie de spectacole cu Boema de Giaccomo Puccini, într-o viziune regizorală deja consacrată, cea a lui Franco Zeffirelli. În rolul Marcello va evolua în spectacolele din lunile noiembrie și decembrie ale acestui an, apoi în cele din aprilie și mai 2016, baritonul Levente Molnár.
Levente Molnár s-a născut în 1983 în România și s-a mutat ulterior în Ungaria. De la vârsta de 14 ani a studiat la Facultatea de Muzică din cadrul Nagy István School for Music and Fine Arts, apoi a fost admis la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea în 2001, unde a studiat cu Marian Boboia. În 2006, Levente Molnár a debutat cu mare succes în rolul titular din opera Don Giovanni de Mozart la Opera de Stat din Budapesta, unde a fost și este în continuare aplaudat în multe alte roluri. Un alt moment important în cariera lui Levente Molnár a fost debutul la Opera Regală din Londra, interpretând tot un personaj din opera Don Giovanni - Masetto. Începând din stagiunea 2009-2010, Levente Molnár este și solist al Operei Bavareze de Stat din München. Iar seria cu Boema de Metropolitan Opera din New York reprezintă debutul baritonului în cadrul marelui teatru liric. Alături de Levente Molnár vor urca pe scenă, între alții, Barbara Frittoli, Ana María Martínez și Ramón Vargas.
Spectacolul cu opera Boema programat la Metropolitan Opera House în 5 decembrie 2015, cu Levente Molnár în distribuție, va fi transmis în direct la Radio România Muzical.