Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

'New Generation Artists' - alte 7 propuneri

Publicat: miercuri, 7 Octombrie 2015 , ora 16.48

 BBC 3 - postul de muzică clasică al Radiodifuziunii publice britanice, a anunțat, la începutul lui octombrie 2015, o nouă serie de nume ce au fost incluse în deja prestigiosul program "New Generation Artists". Inițiat în 1999, "New Generation Artists" are ca scop susținerea tinerilor muzicieni deja lansați într-o carieră de anvergură internațională pentru ca aceștia să treacă într-o nouă etapă a evoluției lor, oferindu-le șansa de a cânta în public și de a le fi difuzate, cu predilecție, înregistrările.
 În perioada 2015-2017, 7 sunt muzicienii și formațiile despre care vom discuta și în acest context: clarinetista belgiană Annelien Van Wauwe, pianista Beatrice Rana din Italia, tenorul turc Ilker Arcayürek, Kathryn Rudge, mezzo-soprană engleză, Laura Jurd, trompetistă de jazz tot din Marea Britanie, trombonistul englez Peter Moore și membrii cvartetului Van Kuijk din Franța.
 Dintre aceștia, Peter Moore, fost câștigător al concursului "BBC Young Musician of the Year", a devenit în 2014, la doar 18 ani, cel mai tânăr membru din istoria Orchestrei Simfonice din Londra. Van Kuijk a câștigat, anul acesta, competiția internațională dedicată cvartetelor de coarde de la Wigmore Hall iar Ilker Arcayürek s-a numărat printre finaliștii concursului "BBC Cardiff Singer of the World".
 Între cei care au mai trăit, până în prezent, experiența de a fi parte a programului: soprana Alice Coote, tenorul Ben Johnson și clavecinistul Mahan Esfahani.

Ștefan Costache