Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Societatea Regală Filarmonică din Londra și-a decernat premiile pe anul 2015

Publicat: luni, 11 Mai 2015 , ora 18.24

Societatea Regală Filarmonică din Londra și-a decernat, în 5 mai, premiile pe anul 2015.

Râvnita distincție rezervată dirijorilor i-a revenit letonului Andris Nelsons pentru colaborarea cu Orchestra Simfonică din Birmingham, premiul secțiunii "Soliști vocali" bucurându-l, de această dată, pe baritonul german Christian Gerhaher.

De asemenea, soprana Mary Bevan este proaspăta posesoare a premiului "Tânărul artist al anului". Societatea Regală Filarmonică a evidențiat, de asemenea, Festivalul de Lied de la Oxford dar și Orchestra Contemporană din Londra. La cele două secțiuni rezervate laturii componistice, premiii au revenit lucrării "Distil" de Graham Fitkin, pentu cvartet de coarde și percuție și ciclului de piese "Let me tell you" de Hans Abrahamsen, pentru soprană și orchestră.

Însă dirijorul Antonio Pappano este marele câștigător de anul acesta, artistului fiindu-i acordată Medalia de Aur a Societății. Decernarea Medaliei de aur a fost inițiată în 1870, la centenarul nașterii lui Beethoven.

Pe Andris Nelsons aveți ocazia să-l urmăriți în toamnă la București, în 19 și 20 septembrie, la conducerea Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam - pentru că el va încheia, la Sala Mare a Palatului, Festivalul Internațional "George Enescu".

Ștefan Costache