Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Andris Nelsons și Lang Lang - protagoniștii concertului transmis în direct de Radio România Muzical în 1 mai

Publicat: miercuri, 22 Aprilie 2015 , ora 17.27

Se apropie 1 mai - din 1889, Zi Internațională a Muncii, marcată anul acesta printr-un week-end prelungit. Dacă doriți să sărbătoriți prin muzică, aveți, seara, la Radio România Muzical o transmisiune directă de la München ce propune, nu știu dacă întâmplător, muzică rusă, de dinainte și de după 1917: Orchestra simfonică a Radiodifuziunii Bavareze cu Andris Nelsons la conducere și Lang Lang - solist vor oferi Concertul nr. 1 op 23 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a IV-a de Dmitri Șostakovici. Ora de începere: 21,00.

Și, legat de acest 1 mai simfonic, o altă informație: Deutche Grammophon anunță parafarea recentă a unui parteneriat cu Orchestra Simfonică din Boston și același Andris Nelsons pentru realizarea unei serii de CD-uri cu înregistrări live, intitulată "Șostakovici în umbra lui Stalin", cu creații ale autorului rus compuse de la mijlocul anilor 1930, când a căzut în dizgrație și până în 1953. Între acestea: simfoniile a V-a, a X-a, muzică de scenă pentru piesele "Regele Lear" și "Hamlet".

Primul dintre cele 5 albume va fi lansat în această vară, derularea proiectului discografic urmând să se finalizeze în vara lui 2017.

Ștefan Costache