Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțați nominalizații la premiile Societății Regale Filarmonice

Publicat: joi, 2 Aprilie 2015 , ora 17.33

Au fost anunțați în 31 martie 2015 nominalizații la premiile Societății Regale Filarmonice pe anul acesta, premii ce recompensează anual cele mai remarcabile realizări în zona vieții muzicale a Marii Britanii. La categoria rezervată dirijorilor se regăsesc Sir John Eliot Gardiner, Andriss Nelsons, directorul muzical al Orchestrei Simfonice din Birmingham, Vasily Petrenko - dirijor principal al Filarmonicii Regale din Liverpool. Filarmonica din orașul Beatleșilor, laolaltă cu Cvartetul Arditti (care și-a sărbătorit anul trecut patru decenii de existență) și cu London Contemporary Orchestra se regăsesc la categoria "Ansambluri".

Există două secțiuni rezervate componisticii, una pentru creație camerală - cealaltă, pentru opusuri orchestrale ample. Între autorii care au lucrări reunite pe această listă scurtă: John Casken, Simon Holt, Julian Anderson și Graham Fitkin.

Ceremonia de decernare a premiilor Societății Regale Filarmonice din Londra va avea loc în seara zilei de 5 mai. Evenimentul va fi difuzat îndirect de postul BBC 3 de la ora locală 17:30.

Ștefan Costache