Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Corul de copii Radio în deschiderea Festivalului Evmelia din Grecia

Publicat: joi, 26 Martie 2015 , ora 0.00
Corul de Copii Radio va concerta astăzi, 26 martie 2015, în deschiderea Festivalului Internațional de Muzică Evmelia, ajuns la ediția a IV-a, care va avea loc la Volos, Grecia. Seria are pe afiș orchestre, soliști, dirijori și formații muzicale din Serbia, Slovenia, Olanda, Japonia, Macedonia, Italia, Bulgaria, Polonia, Austria, Muntenegru, Bosnia Herțegovina și Grecia.
Sub conducerea lui Voicu Popescu, Corul de Copii Radio va susține programul de deschidere al Festivalului, fiind singurul ansamblu invitat să inaugureze ediția a IV-a a evenimentului. Concertul va prezenta, în prima parte, celebra compoziție pentru cor "A ceremony of carols" de Benjamin Britten. Partea a doua va consta în spectacolul multimedia Romanian Roots, un prilej pentru publicul internațional de a asculta piese de folclor, muzică sacră bizantină și piese semnate de compozitori români contemporani. Corul va fi acompaniat la pian de Magdalena Faur.
Festivalul Evmelia este unul dintre cele mai apreciate evenimente muzicale internaționale din Grecia: la primele trei ediții au participat artiști din 45 de țări de pe toate continentele, iar repertoriul, dirijorii, soliștii și orchestrele invitate îl recomandă ca fiind un festival european de primă importanță. Fiecare ediție a Festivalului a prezentat publicului o varietate de evenimente și genuri muzicale, de la concerte de muzică clasică și jazz la workshop-uri și rezidențe artistice pentru compozitori.