Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Doi muzicieni printre victimele accidentului aviatic din Alpii francezi

Publicat: miercuri, 25 Martie 2015 , ora 9.25

Cântăreții de operă Oleg Bryjak și Maria Radner se numără printre cele 150 de victime decedate în accidentul de avion care a avut loc marți, 24 martie 2015, în Alpii francezi. Cântăreții călătoreau de la Barcelona la reședința lor din Germania, dupa spectacolele susținute la Gran Teatre del Liceu din Barcelona. 

Oleg Bryjak, bas-bariton în vârstă de 54 ani, făcea parte din ansamblul Deutsche Oper am Rhein din 1996. Maria Radner călătorea împreună cu soțul și bebelușul ei.

Deutsche Oper am Rhein și-a exprimat condoleațele către familia lui Oleg Bryjak. "Am pierdut un mare artist și un mare om. Suntem șocați" , a afirmat directorul teatrului Christoph Meyer.

Gran Teatre del Liceu a scris pe contul său de pe Twitter: "Teatrul Liceu și-a coborât drapelurile în bernă. Miercuri, la ora 12, propunem două minute de reculegere".

Cunoscută pentru interpretarea rolurilor wagneriene, Maria Radner a cântat în 8 spectacole cu opera Amurgul zeilor programate la Teatrul Metropolitan din New York în 2012. Ea tocmai debutase la Barcelona și urma să apară în august la Festivalul Wagner de la Bayreuth. Maria Radner a evoluat și în fața publicului român, mai exact în ediția din anul 2013 a Festivalului Internațional "George Enescu", atunci când a întruchipat-o pe "Erda" în spectacolul "Siegfried" de Richard Wagner.

Oleg Bryjak a apărut pe scenele teatrelor de operă din Paris, Zurich, London, Los Angeles, Chicago, Vienna, Berlin, Munich, Sao Paolo și Tokyo. Era cunoscut în special pentru interpretarea rolului wagnerian Alberich.

Sursa: http://www.wqxr.org