Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Brad Mehldau va concerta pentru prima oară în România

Publicat: vineri, 13 Martie 2015 , ora 15.42

Într-o zi de vineri, 13 martie - o știre cu noroc pentru cei care iubesc jazzul la noi: foarte apreciatul pianist și compozitor american Brad Mehldau va concerta pentru prima oară în România la București, în 26 noiembrie 2015, pe scena Sălii Radio. Nominalizat de 5 ori la "Grammy", recompesant cu premiul Festivalului de la Montreal rezervat artiștilor "care contribuie semnificativ la inovația în jazz", Brad Mehldau are ca amprentă personală multitudinea de influențe pe care le prelucrează într-un fel coerent și personal, de la minimalism la pop și rock - de la Black Sabbath la Beatles. De altfel, despre complexitatea preocupărilor lui v-a vorbit, la Arpeggio, în această dimineață, și Marina Nedelcu - cea care a ales, pentru rubrica "CD Review", albumul pe care Brad Mehldau l-a înregistrat în compania sopranei Renée Fleming, "Love sublime".

În 26 noiembrie, de la ora 20:00, Brad Mehldau Trio va fi completat de muzicienii de calibru egal, deci greu, cu care artistul colaborează de peste 10 ani: basistul Larry Grenadier și Jeff Ballard la baterie.

Și mai aproape decât acest eveniment, tot Twin Arts, tot la Sala Radio, în aceeași serie "Jazz Night Out" aduce pentru dvs. grupul Oregon, de asemenea din Statele Unite ale Americii, cu care publicul român a mai avut șansa să se întâlnească; o formație la care spectacolul jazzistic nu este deloc unul exterior, concertant, ci, mai degrabă, interiorizat dar nu mai puțin memorabil. În 21 aprilie 2015, ora 20:00.

Ștefan Costache