Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Sir Simon Rattle la conducerea Orchestrei Simfonice din Londra

Publicat: marți, 3 Martie 2015 , ora 17.39
A devenit oficial chiar astăzi, 3 martie 2015: faimosul dirijor englez Sir Simon Rattle preia Orchestra Simfonică din Londra ca director artistic, începând din septembrie 2017 - fapt pe care presa internațională îl comenta, de ceva timp, ca fiind foarte probabil. În momentul de față dirijor principal și director artistic al Filarmonicii din Berlin, cu care va fi prezent și în festivalul "Enescu" la București, pe 3 septembrie, Rattle preia la Londra o orchestră nu mai puțin prestigioasă, succedându-l pe Valery Gergiev.

În fruntea formației care a imprimat pentru prima oară coloana sonoră a seriei "Războiul stelelor", artistul va avea atribuții depline asupra fiecărui aspect al activității ansamblului, în promovarea muzicii în general și a educației muzicale în special. Comentând anunțul din această dimineață, Sir Simon Rattle a subliniat viziunea sa asupra accesului oricui la marea muzică, atașamentul față de copii și tineri. El a făcut apel la impunerea de noi standarde în privința muzicii de cea mai aleasă calitate care să fie la îndemâna tuturor.

Sir Simon Rattle a condus pentru prima oară Orchestra Simfonică din Londra la numai 22 de ani. Mult mai recent, artistul s-a aflat la conducerea sa în cadrul festivității de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2012, iar în luna ianuarie a oferit două concerte primite cu imens succes la Barbican Centre.

Ștefan Costache