Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Trei albume lansate astăzi la nivel internațional

Publicat: luni, 16 Februarie 2015 , ora 0.00
În 16 februarie se lansează la nivel internațional nu mai puțin de trei albume.
Primul dintre ele conține concerte clasice redescoperite de oboistul Albrecht Mayer, unul dintre cei mai importanți oboiști ai prezentului, în arhivele muzicale ale Saxoniei și Turingiei, înregistrate alături de Kammerakademie Postsdam.

Tot în 16 februarie, apare în magazinele din întreaga lume, albumul cu care debutează la Deutsche Grammophon violonistul sârb Nemanja Radulovic, un nume cunoscut și publicului român, pentru că el este câștigătorul concursului Enescu din 2001. Discul se intituleaza Journey East și cuprinde o interesantă selecție de lucrări semnate autori consacrați, cât și de compozitori contemporani sârbi, toate având ca notă comună amprenta etnică a muzicii folclorice. Este un album pe care-l puteți asculta în integralitate în 23 februarie de la ora 19, la Radio România Muzical.

Și tot astăzi, în 16 februarie, se lansează la nivel internațional un disc semnat de mult-aplaudatul tenor polonez Piotr Beczala. Este vorba despre discul The French Collection înregistrat alături de Orchestra Operei Naționale din Lyon, condusă de Alain Altinoglu, un album pe care-l puteți asculta chiar astăzi, de la ora 19, în cadrul emisiunii de actualitate discografică de la Radio România Muzical.