Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Orchestra Operei din Zürich și-a lansat propria casă de discuri

Publicat: duminică, 1 Februarie 2015 , ora 0.00
Orchestra Philharmonia din Zürich – adică orchestra Operei din orașul elvețian – are, de curând, propria casă de discuri, numită „Philharmonia Records”. Într-o postare făcută pe twitter cu acest prilej, dirijorul Fabio Luisi, director artistic al Operei din Zürich, apreciază că inițiativa a luat naștere din necesitatea de a oferi mai multă vizibilitate internațională ansamblului și de a-i consolida identitatea, făcând cunoscută activitatea sa unui număr cât mai mare de melomani.
Primele 2 cd-uri apărute sub egida „Philharmonia Records” reunesc, primul, „Simfonia fantastică” de Hector Berlioz și, cel de-al doilea, imprimări de studio cu preludii și interludii din creații lirice wagneriene.
Din perspectiva publicului român, mult mai interesant este faptul că primul DVD „Philharmonia Records” are pe copertă numele baritonului George Petean: este vorba despre spectacolul „Rigoletto” de Giuseppe Verdi, înregistrare live din iunie 2014, sub bagheta aceluiași Fabio Luisi. În alte roluri au evoluat Saimir Pirgu, Alexandra Kurzak și Andrea Mastroni.
Mai multe despre acest DVD puteți afla din rubrica „Opera News” de marți, 3 februarie, difuzată în emisiunea „Arpeggio” care începe la ora 10,00 – rubrică de Luminița Arvunescu.