Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Mihaela Marcu pe scena Teatrului La Fenice

Publicat: joi, 15 Ianuarie 2015 , ora 0.00

Rolul "Giulietta" din opera "I Capuleti e i Montecchi" de Vincenzo Bellini va fi interpretat astăzi, 15 ianuarie 2015, de soprana Mihaela Marcu. Spectacolul va avea loc la Teatrul La Fenice din Veneția și va fi condus de Omer Meir Wellber. Paola Gardina, Rubén Amoretti și Francesco Marsiglia completează distribuția.

Născută la Timișoara, Mihaela Marcu a absolvit Facultatea de Muzică din orașul natal în cadrul Universității de Vest, cu Diploma de Master. Bursieră a CEE Musiktheater Viena, soprana și-a continuat perfecționarea artistică în cursuri de măiestrie conduse de Corneliu Murgu, Vladislav Piavko și Renee Corenne.

Stagiunea 2013-2014 i-a adus Mihaelei Marcu o serie de succese pe scena internațională, atât în Europa cât și în America Latină. Despre distribuirea în rolul Giuliettei din opera “I Caputeli e I Montecchi” de Vincenzo Bellini ea mărturisind: "Rolul meu în această producție a reprezentat pentru mine un debut absolut și, în consecință, emoții suplimentare. A fost însă un succes deplin, fapt care mi-a consolidat cariera și accesul în mari teatre de Operă, precum și aprecieri ale criticilor."