Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Violonista Lisa Batiashvili își lansează un nou disc

Publicat: luni, 25 August 2014 , ora 9.05

Luni, 25 august, este programată lansarea la nivel internațional a celui mai nou disc al violonistei georgiene Lisa Batiashvili, una dintre vedetele contemporane ale muzicii clasice, care la 35 ani are deja o solidă carieră la nivel internațional și alte 4 discuri apărute la o importantă casă europeană. Lisa Batiashvili a evoluat și la București anul trecut, în compania Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, pe scena Festivalului Enescu.

Noul disc al Lisei Batiashvili este dedicat muzicii familiei Bach - concerte și lucrări camerale de Johann Sebastian Bach, dar și o sonată, înregistrată în premieră mondială, aparținând celui mai cunoscut dintre fiii lui Bach, Carl Philipp Emanuel, de la nașterea căruia se aniversează în 2014 300 de ani.

Lisa Batiashvili apare pe acest disc alături de alte nume importante - clarinetistul Francois Leleux, soțul ei, și  Emmanuel Pahud, prim flautistul Orchestrei Filarmonicii din Berlin.

Albumul va fi difuzat la Radio România Muzical luni, 1 septembrie, de la ora 19, în cadrul emisiunii "Music box" și este inclus și în campania "Votează discul de muzică clasică al anului 2014".