Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Lansare CD Myung-Whun Chung

Publicat: joi, 11 Aprilie 2013 , ora 5.43

În 11 aprilie 2013, casa Deutsche Grammophon lansează cel mai nou disc al dirijorului sud-coreean Myung-Whun Chung. Albumul cuprinde Concertul nr.5 pentru pian și orchestră și Simfonia a V-a de Ludwig van Beethoven, înregistrate în compania Orchestrei Filarmonicii din Seul. Solist: pianistul Sunwook Kim, care în 2006, la doar 18 ani, cucerea premiul I la Concursul de pian de la Leeds. Cele două lucrări au fost înregistrate într-un concert live.

Myung-Whun Chung este din 2006 dirijorul principal și directorul muzical al Orchestrei Filarmonicii din Seul. În 2011, orchestra a semnat un contract de exclusivitate cu celebra casă de discuri Deutsche Grammophon, fiind prima orchestră din Asia care colaborează cu o casă de discuri de acest nivel. Din proiectata serie de 10 discuri care fac subiectul acestui contract, albumul lansat în 11 aprilie 2013 este al cincilea.

Discul poate fi ascultat integral la Radio România Muzical luni, 22 aprilie, în cadrul emisiunii Music box, programată de la ora 20 și este de asemenea inclus în campania Votează discul de muzică clasică al anului 2013, derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro. Discul este disponibil și în România, în magazinele de specialitate.