Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Transmisiuni directe internaționale la Radio România Muzical

Publicat: luni, 11 Martie 2024 , ora 0.00

Radio România Muzical vă propune și în această săptămână, în transmisiune directă, evenimente de pe importante scene internaționale.

Joi, 14 martie 2024, de la ora 20.30, vom difuza concertul susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte din Copenhaga. Dirijorul Jukka-Pekka Saraste și violonistul Randall Goosby sunt protagoniștii acestei seri romantice, în care veți putea asculta Concertul op. 64 în mi minor de Felix Mendelssohn și Simfonia a IV-a de Johannes Brahms. Comentează Marina Nedelcu.

Vineri 15 martie, de la ora 21.00, Jeanine Costache va comenta concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Sala Hercules din München. Dirijor Sir Simon Rattle. Programul cuprinde Preludiu și Moartea Isoldei din opera Tristan și Isolda de Richard Wagner, Lucrare pentru orchestră de Thomas Adès în primă audiție absolută și Simfonia a VI-a Pastorala de Ludwig van Beethoven.

Iar sâmbătă, 16 martie, vă propunem o transmisiune directă de la New York - spectacolul susținut de Corul și Orchestra Teatrului Metropolitan, sub conducerea dirijoarei Oksana Lyniv. În distribuție - soprana Elena Pankratova, tenorul SeokJong Baek, soprana Aleksandra Kurzak, tenorul Carlo Bosi și basul Vitalij Kowaljow. Muzicienii vor prezenta spectacolul Turandot de Giacomo Puccini, pe care îl veți putea asculta în cadrul emisiunii Seara de operă, de la ora 18,00. Comentează Luminița Arvunescu și invitata sa, soprana Elena Mosuc.

Larisa Clempuș