Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Radio România Muzical - cele mai multe transmisiuni internaționale în 2022

Publicat: luni, 13 Februarie 2023 , ora 8.55
În data de 10 februarie 2023, EBU (European Broadcasting Union) a făcut publică o statistică referitoare la schimburile muzicale derulate în cadrul acestei organizații care reunește radiodifuziunile publice europene, cu membri asociați din America, Asia și Australia.
Acest raport arată că Radio România Muzical este pe locul 1 în topul radiodifuziunilor care transmit evenimente în direct preluate în cadrul schimburilor muzicale EBU. Radio România Muzical a transmis pe parcursul anului 2022, în direct, din oferta EBU, 81 de evenimente - concerte simfonice și spectacole de operă. Pe locul secund în acest top se plasează radiodifuziunea publică italiană, RAI, cu 64 evenimente și apoi, radiodifuziunea poloneză, cu 40 evenimente.
Concertele în direct preluate prin EBU pot fi ascultate la Radio România Muzical în cadrul seriei "Scena europeană" (luni-vineri, ora 21.00) și Seara de operă (sâmbăta, ora 19.00). Evenimentele pot fi reascultate, de regulă, 30 zile de la data emisiei live, pe site-ul www.romania-muzical.ro.
Larisa Clempuș