Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 12 noiembrie 2019

Publicat: miercuri, 13 Noiembrie 2019 , ora 13.33

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Sonya Yoncheva, înapoi pe scenă! La doar o lună și jumătate de la nașterea celui de-al doilea copil - o fetiță! - soprana bulgară și-a reluat în forță cariera cu un Turneu Puccini (început la Elbphilharmonie) urmat de reluarea a două dintre cele mai dramatice roluri ale repertoriului belcantistic: Imogene ("Il Pirata" de Bellini) - la Teatro Real din Madrid și Medeea ("Medeea" de Cherubini) la Staatsoper din Berlin.

  • Xavier Camarena a făcut istorie la Teatro Real din Madrid! El a obținut, sâmbătă seară, cel de-al IV-lea "bis" din istoria teatrului, cu "Una furtiva lagrima" din spectacolul cu opera "Elixirul dragostei". În trecut, mai bisase la Madrid: aria lui Edgardo "Fra poco a me ricovero" în timpul transmisiei video cu opera "Lucia di Lammermoor" (2018) și aria celor 9 contradouri ("Ah! mes amis!") din opera "Fiica regimentului".

  • Philippe Jaroussky: 20 de ani de carieră! Cu această ocazie, Muzeul Teatrului "Grevin" din Paris i-a oferit celebrului contratenor francez onoarea de a avea expusă propria figură de ceară - alăturându-l astfel cu: Maria Callas, Luciano Pavarotti, Roberto Alagna și Cecilia Bartoli. În timp ce, la Editura Papiers Musique, a fost terminată tipărirea volumului "Seule compte la Musique"- Philippe Jaroussky în dialog cu Vincent Agrech, a cărui lansare oficială va fi pe 4 decembrie.

  • Angela Gheorghiu, un nou album discografic înregistrat în studiourile DECCA! Albumul se intitulează "Plaisir d'amour", a fost realizat cu concursul pianistei Alexandra Dariescu, marchează, de fapt, 25 de ani de la legendarul spectacol cu opera "La Traviata" pe care faimoasa noastră artistă l-a susținut la Opera Regală Covent Garden din Londra dirijat de Sir Georg Solti, și va fi lansat vineri, 15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Festivalului Europalia , cu prilejul Recitalului pe care marea noastră soprană îl va susține la BOZAR.