Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 19 februarie 2019

Publicat: marți, 19 Februarie 2019 , ora 15.51

· Premiul "Ettore Bastianini" va fi primit anul acesta de baritonul italian Nicola Alaimo: 40 de ani, un apreciat interpret de belcanto și, în plus, nepotul bas-baritonului Simone Alaimo. Premiul a fost înființat acum 2 ani, de Fundația care poartă numele faimosului bariton cu un destin atât de tragic, Ettore Bastianini - decedat la vârsta de 44 de ani în urma unui cancer la gât! - și se oferă din 2 în 2 ani, decernarea lui având loc anul acesta, vineri, 22 februarie, la Bergamo.

· 25 de minute de aplauze și ovații pentru Edita Gruberova, săptămâna trecută, la Opera din Budapesta: faimoasa soprană de coloratură slovacă interpretând rolul titular din opera "Lucia di Lammermoor" de G. Donizetti, la vârsta de 72 de ani.

· Artiști români pe scenele lumii:

- Soprana Valentina Naforniță, debut de rol la Opera de Stat din Viena - Ilia, din opera "Idomeneo, regele Cretei" de W. A. Mozart. ( Elettra, interpretată de Irina Lungu, tot debut de rol );

- Soprana Cristina Păsăroiu ( foto ) revine la Opera de Stat din Munchen - cu rolul Micaela din opera "Carmen" de Bizet după extraordinara performanță de-a cânta toate cele 4 roluri feminine ale operei "Povestirile lui Hoffmann" ( J. Offenbach ) în aceeași seară, de acum 2 luni;

 

- Iar mezzosoprana Ramona Zaharia este Maddalena - din spectacolul cu opera "Rigoletto" de G. Verdi pe care "Seara de opera"îl va transmite sâmbătă, în direct, din Stagiunea prestigiosului teatru "Metropolitan" din New York.