Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 13 martie 2018

Publicat: marți, 13 Martie 2018 , ora 16.21

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • "James Levine se face vinovat de comportament sexual abuziv" - aceasta a fost concluzia celor 3 luni de cercetare juridică și prima măsură luată împotriva celebrului dirijor a venit din partea Teatrului "Metropolitan" din New York care l-a concediat, atât din postura de dirijor, cât și din funcția de Director Muzical.

  • Premiu de Excelență pentru mezzosoprana americană Stephanie Blythe, din partea New York Choral Society. Premierea va avea loc pe 5 aprilie.

  • Dirijorul Vladimir Jurowski, noul Director General Artistic al Operei de Stat Bavareze din 2021. El va funcționa în tandem cu Serge Dorny, actualul Director General al Operei din Lyon.

  • Gală In Memoriam Dmitri Hvorostovski, duminică, 18 martie, la Opera Regală "Covent Garden" din Londra - organizat de Antonio Pappano și Agenția de Impresariat Askonas Holt

  • Roberto Alagna - Otello, la Opera de Stat din Viena (foto cu Alexandra Kurzak - Desdemona). Spectacolul de duminică, 18 martie, va fi transmis în regim live streaming, de la ora 20.30, ora României.