Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 16 ianuarie 2018

Publicat: miercuri, 17 Ianuarie 2018 , ora 13.54

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Un amplu și frumos interviu cu tenorul Ștefan Pop în Gazetta di Parma ("Stefan Pop, da poeto a seduttore"). Ștefan Pop - câștigător al prestigioaselor concursuri Operalia și Concursul de la Seoul în 2010 - a revenit pe scena Teatrului Regio din Parma cu rolul Ducele de Mantua din opera "Rigoletto" (Leo Nucci - în rolul titular), după ce, primăvara trecută, a cântat cu mare succes rolul Rodolfo din opera "Boema". Din 24 ianuarie, tânărul tenor din Bistrița va relua rolul Pollione alături de unica Mariella Devia - în rolul Marii Preotese Druide Norma, pe scena Teatrului Carlo Felice din Genova.

  • Soprana Cecilia Gasdia este noul sovrintendente al Arenei din Verona. Cecilia Gasdia ( 57 de ani ) este prima femeie numită în această funcție de Ministerul Afacerilor Culturale din Italia. S-a născut la Verona și a fost în adolescență coristă în Ansamblul renumitului festival veronez, este o soprană - cunoscută și apreciată în plan internațional datorită redutabilei sale cariere artistice.

  • Teatro alla Scala din Milano a anunțat că stagiunea următoare se va deschide cu o nouă producție a operei "Attila", avându-l în rolul titular pe basul rus Ildar Abdrazakov. Cine va interpreta rolul Odabella? Încă nu se știe. În șoaptă însă, se vehiculează numele Sonyei Yoncheva: devenită, în ultimii 2 ani, cea mai solidă competitoare pentru aceste oferte lirice - first class.

  • Joseph Calleja își lansează pe 2 februarie un nou album solo: "VERDI" - în colaborare cu Orchestra "Valenciana", "Apollo Voices" și dirijorul Ramon Tebar și, de asemeni, implicându-i muzical pe soprana Angela Gheorghiu și baritonul Vittorio Vitelli. Albumul apare cu eticheta Casei de discuri DECCA.