Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Contrabasistă americană intrată în ‘The Guiness World Records’

Publicat: miercuri, 10 Februarie 2016 , ora 16.38

 Se numește Jane Little și, deși numele său nu te trimite deloc cu gândul către zona senzaționalului, doamna în cauză merită toate aplauzele: la 87 de ani, pe care i-a împlinit pe 2 februarie 2016, Jane Little și-a adjudecat recordul de instrumentist cu cea mai îndelungată prezență într-o orchestră: 71 de stagiuni ca membră a Orchestrei Simfonice din Atlanta!
 Jane Little a devenit mai întâi membră, la 16 ani, a Orchestrei Simfonice de Tineret din Atlanta, debutul cu public fiind și el cunoscut - 4 februarie 1945. Doi ani mai târziu, muziciana ocupa un pupitru în cadrul partidei de contrabas a orchestrei mari, în care cântă și astăzi. Soțul ei, Warren Little, stins din viață în 2002, a fost, la rândul său flautist al Orchestrei Simfonice din Atlanta.
 Un instrument masiv precum contrabasul și-a găsit în Jane Little o parteneră pe măsură, chiar dacă nu foarte înaltă - aceasta nu depășește înălțimea de 1,49m! Doamna în cauză face, în momentul de față, un tratament împotriva cancerului și se pare că se va retrage de pe scenă la finalul stagiunii în curs.

Ștefan Costache