Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Pierre Boulez - Premiu Grammy pentru întreaga activitate

Publicat: marți, 23 Decembrie 2014 , ora 0.00
Compozitorul și dirijorul francez Pierre Boulez, unul dintre seniorii muzicii clasice internaționale la cei 89 pe care i-a împlinit în martie, unul dintre cei mai respectați promotori ai creației de avangardă, va primi un premiu Grammy pentru întreaga activitate în cadrul festivității de decernare ce va avea loc în 7 februarie 2015, la Los Angeles. Nu este singurul care va fi recompensat cu această distincție de prestigiu, Pierre Boulez face parte dintr-un grup ce mai reunește formația Bee Gees, pe George Harrison din Beatles – stins din viață în 2001, care primește premiul post mortem - și pe saxofonistul de jazz Waine Shorter.
Nu se știe sigur dacă Boulez va onora ceremonia, având în vedere condiția fizică dată de vârsta sa înaintată.
„Anul acesta ne exprimăm recunoștința față de creatori excepționali care au avut o vastă contribuție la cultura și istoria noastră” – a comentat, Neil Portnow, directorul general al Academiei Americane de Disc.
Pierre Boulez mai are în palmares alte 26 de premii Grammy, cel mai recent – în 2005, pentru înregistrarea uneia dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale, „Ciocanul fără stăpân”.