Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Cristian Mandeal a deschis stagiunea Royal Philharmonic Orchestra la Cadogan Hall (Londra)

Publicat: marți, 30 Septembrie 2014 , ora 14.38

Pe 23 septembrie 2014, în Cadogan Hall (Londra), a avut loc deschiderea stagiunii 2014/2015 pentru Royal Philharmonic Orchestra, printr-un concert de excepție sub bagheta dirijorului român Cristian Mandeal, alături de violonista Tianwa Yang. Din program au făcut parte Beethoven - Egmont Overture, Brahms - Violin Concerto și Franck - Simfonia în re minor.

Jurnalistul britanic Evan Dickerson afirmă, într-o cronică din publicația muzicală musicOMH, că Mandeal a dirijat Uvertura la opera Egmont, de Beethoven, cu o deosebită încărcătură dramatică, iar Adagio-ul lui Brahms, a fost interpretat de către Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta lui Mandeal, cu o sensibilitate unică. De asemenea, dirijorul român a impresionat și prin dirijarea Simfoniei în re minor, de César Franck, prin mișcări de deschidere impunătoare și puternice. Puteți citi cronica lui Evan Dickerson accesând acest link - http://bit.ly/1wTGzrL.

Concertul de la Londra a fost organizat ca urmare a succesului repurtat în cadrul Festivalului Internațional George Enescu", din 2013, când Cristian Mandeal a dirijat Royal Philharmonic Orchestra într-un concert alături de Corul Academic Radio (dirijor Dan Mihai Goia), Corul de Copii Radio (dirijor Voicu Popescu). Din programul acelei seri de Festival au făcut parte G. Enescu - Capriccio pentru vioară și orchestră (orchestrație de Cornel Țăranu după schițele compozitorului), solist Dmitry Sitkovetsky - vioară și G. Mahler - Simfonia nr. 3, solist Jennifer Johnston - mezzo-soprană.

ARTEXIM, instituție publică subordonată Ministerului Culturii, organizează Festivalul și Concursul Internațional "George Enescu", turnee de spectacole în străinătate pentru instituțiile artistice din România și evenimente pentru promovarea tinerelor talente peste hotare.