Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțați câștigătorii Premiilor Gramophone

Publicat: vineri, 29 August 2014 , ora 15.09

Renumita publicație londoneză de muzică clasică Gramophone a anunțat câștigătorii premiilor pe care le oferă anual.

La categoria Muzică instrumentală barocă a fost distins CD-ul înregistrat de clavecinistul Mahan Esfahani cu Sonate de Carl Philipp Emanuel Bach. Un CD cu muzica aceluiași compozitor a câștigat și secțiunea Muzică Barocă Vocală: Magnificat, înregistrare a Academiei de Muzică Veche din Berlin, dirijată de Hans-Christoph Rademann.

Cvartetul Pavel Haas este câștigătorul secțiunii de Muzică de cameră, pentru un CD cu muzică de Schubert, iar secțiunea Corală a fost câștigată de o înregistrare a Requiemului de Mozart semnată Dudedin Consort, dirijor John Butt. Imprimarea care a obținut premiul secțiunii Concert este realizată de Jean-Efflam Bavouzet, Orchestra BBC și dirijorul Gianandrea Noseda cu integrala Concertelor pentru pian de Serghei Prokofiev.

Compozitorul George Benjamin este câștigătorul secțiunii Muzică contemporană, iar La Compagnia del Madrigale a obținut premiul pentru muzică veche datorită întregistrării Caietului I de Madrigale de Luca Marenzio. Piniastul Arcadi Volodos a triumfat la secțiunea Muzică Instrumentală, cu CD-ul ce cuprinde lucrări de Federico Mompou. Ora spaniolă și Copilul și vrăjile de Maurice Ravel, pe DVD-ul filmat la Glyndebourne, cu Orchestra Filarmonică din Londra, dirijor Kazushi Ono și regia semnată Laurent Pelly a obținut premiul pentru Operă iar înregistrarea cu lucrări de Brahms a orchestrei Gewandhaus din Leipzig dirijată de Riccardo Chailly este câștigătoarea pentru Muzică orchestrală. CD-ul Arise, my muse al contratenorului Iestyn Davie a obținut premiul pentru Recital iar tenorul Jonas Kaufmann este câștigătorul secțiunii Vocal solo, pentru Călătorie de iarnă de Franz Schubert, CD înregistrat alături de pianistul Helmut Deutsch. Ceremonia de acordare a premiilor Gramophone va avea loc la Londra în 17 septembrie 2014.

Andreea Chiselev