Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Vacanța de vară la Radio România Muzical

Publicat: miercuri, 15 Iunie 2022 , ora 10.53

Din 20 iunie, vine vacanța de vară în emisiunile Radio România Muzical: propuneri noi, dar și programe de succes din arhiva noastră.

Dacă e vară, e jazz! De la ora 12.00, de luni până vineri, călătoriți pe Planeta jazz alături de Viorel Grecu, pentru a (re)descoperi jazzul din prima jumătate a secolului XX și vedetele care l-au creat.

Joia, de la ora 19.00 (în reluare duminică, de la ora 17.30), Berti Barbera revine, ca în fiecare vară cu Aquarela do Brasil - muzica fierbinte latino-americană, un cocktail spumos de stiluri și tendințe.

Iar marți, de la ora 19.00, odată la două săptămâni, același îndrăgit prezentator revine cu albume în premieră la Jazzy hour; în alternanță cu Jazz at Radio Hall - înregistrări ale concertelor Big Band-ului Radio, prezentate de Petre Fugaciu.

Vara rimează cu un festival devenit deja tradițional la București: "Vara magică" de la Ateneul Român. Din 14 iulie, în fiecare joi, de la ora 19.30, puteți asculta înregistrări ale concertelor și recitalurilor din ediția 2022 a festivalului "Vara magică". Iar până atunci, Concertele Radio România Muzical sunt dedicate altor evenimente muzicale, difuzate în premieră, printre ele, concertul de închidere a stagiunii la filarmonica bucureșteană sau concertul "Muzica Bucureștiului de altădată" susținut de Camerata Regală alături de Irina Sârbu.

Marile concerte și spectacole internaționale din festivalurile de vară prestigioase ale Europei pot fi ascultate în direct la Radio România Muzical. Spectacolul de deschidere a festivalului Richard Wagner de la Bayreuth (25 iulie), singurul propus în direct de organizatori, este urmat de înregistrările celorlalte 6 spectacole din ediția 2022 a festivalului german, difuzate duminica, de la ora 21.30, începând cu luna august. Festivalul BBC Proms de la Londra, Festivalul de la Salzburg, festivaluri din Franța și Italia - toate se regăsesc cu cel puțin un eveniment în direct, săptămânal, pe parcursul verii 2022, la Radio România Muzical; printre ele, și două concerte conduse de Cristian Măcelaru, cel mai cunoscut dirijor român al momentului.

Și cei care doresc să-și îmbogățească cunoștințele de cultură muzicală generală, găsesc propuneri în oferta de vară Radio România Muzical: marțea, de la 20.00, au la dispoziție emisiunea Muzica - o biografie, realizată de prof. univ. dr. Valentina Sandu-Dediu, iar sâmbăta și duminica, Un week-end, un compozitor, incursiuni în creația marilor creatori ai istoriei muzicii.

Să nu uităm de atmosfera Bucureștiului muzical de altădată, în reluare, de luni până vineri, târziu în noapte, de la ora 23.30, povești interesante despre muzicieni care au marcat cultura muzicală din capitală... cu Liviu Pețu și Lelia Zamani.

Rămâne o constantă a tuturor grilelor Radio România Muzical matinalul Musica viva, cu informații muzicale de actualitate, concursuri și mai ales, multă muzică bună, un companion de calitate al unei vacanțe mult-așteptate.